Startpagina.
Foto's Sandy.
Foto's Max.
Foto's Bo.
Foto's Lullo.
Stamboom.
Corbasoep.
Reizen.
Midweek.
Updates.

Max

Op 21 juli 2016 heb ik Max op de leeftijd van 5 ½ jaar uit het asiel in Oldenzaal gehaald.

 

Max is gevonden op straat, toen de dierenambulance bij hem kwam bleek dat hij zijn poot had gebroken. Hij is direct naar de dierenarts gebracht en via fb kwamen wij uren later er achter dat Max weggelopen was.

 

Echter het gezin waar hij woonde kon de operatie van Max niet betalen. Moeder met 3 kleine kinderen. Er is gedwongen afstand gedaan en daarna is Max met behulp van de Dierenbescherming, dierenwelzijn en het asiel op 9 februari 2016 geopereerd waarbij hij een metalen plaat in zijn linkerpoot kreeg om zijn poot goed te laten genezen. In mei is de plaat uit zijn poot weer verwijderd.  

 

Max heeft in een pleeggezin gezeten waar hij als zeer rustige huishond werd beschreven. Echter het tweede pleeggezin had een andere hond en Max vindt het niet leuk om zijn speeltjes te delen en zijn eten.

 

Het komend halfjaar zal Max nog moeten revalideren. Dit betekend dat hij niet los mag lopen  en met andere honden spelen en mocht hij op het moment dat ik hem uit het asiel heb gehaald 4 keer daags maximaal een kwartiertje lopen en zo mag dat elke week een minuut langer om weer zijn poot en ook zijn lijf weer in goede conditie te brengen zonder het te forceren..

 

Pas als de dierenarts toestemming geeft mag Max weer loslopen en met andere honden spelen.

 

 

Max in het asiel juli 2016

Max is het asiel juli 2016

© Piet Corba 2007/2018

Heb mijn plekje gevonden

Even bijkomen van de lange autorit

Helaas heb ik Max op 2 augustus 2016 terug moeten plaatsen in het asiel waar ik hem had opgehaald.

 

Deze vrolijke viervoeter had helaas grote problemen met andere honden en zocht hij de confrontatie op. Max is heel sterk en moest ik alle zeilen bijzetten om hem terug te halen en weer in het gareel te krijgen.

 

Naar mensen en kinderen was hij echt heel lief. Ik zal hem missen en hoop voor hem dat men hem toch zover krijgt dat hij goed met andere honden kan omgaan.

 

Een week later is Max bij een echtpaar geplaatst die en ervaring heeft met Golden Retrievers en met honden die niet met andere honden kunnen omgaan. Zo heeft hij toch nog zijn thuis gevonden.